Unsplash: Will

Жаз келді, сондықтан дүкеннен сатып алынған тәттілердің орнына біз жидектерді жейміз. Әдетте бәрі тәтті шие маусымынан басталады, содан кейін құлпынай, таңқурай және басқа да жидектер пайда болады.

Бірақ, тәтті шиемен абай болған дұрыс — оның құрамында қант мөлшері өте жоғары, бірақ, шиеде тәттілігі екі есе аз. Vogue журналына берген сұхбатында велнесс-маманы Алессандра Синьорели оны ең пайдалы жидектердің бірі деп атайды. Міне, оның алты басты артықшылығы.

А және С дәрумендері

Шие басқа жидектермен салыстырғанда А және С дәрумендерінің құрамын басқарады, ол антиоксидантты флавоноидтар мен минералдарға бай (калий, кальций және магний туралы айтылып тұр).

пайдалы жидектер
Unsplash: Olesia Bahrii

«Бұл витаминдер кешені коллаген өндірісін ынталандырады, теріге пайдалы және ерте қартаюмен күресуге көмектеседі»,

дейді Синьорели.

Көздің көруі жақсарады

Шие көздің денсаулығына пайдалы. Лютеин және зеаксантин сияқты антиоксиданттардың арқасында ол әсіресе көздің ішкі тор қабығына пайдалы.

Детокс

Жидек детоксикация қасиеттеріне ие, сондықтан бауырдың жұмысын жақсартуға көмектеседі.

Жүрек пен қан тамырларының денсаулығы

Шие жүрек-қан тамырлары денсаулығына пайдалы, қан қысымын реттеуге көмектеседі, бұрыннан бар жүрек проблемаларының алдын алуға қатысады.

Мықты иммунитет

Аталмыш жидек иммунитетті күшейтеді. «Құрамындағы флавоноидтардың арқасында бұл жидек иммунитетті сақтауға көмектеседі және қабынудың дамуынан қорғайды», — деп қосады Алессандра Синьорели.

Терең ұйқы

Шие триптофан мен мелатонинге бай, олар демалуға және жақсы ұйқыны қалпына келтіруге көмектеседі. 


Фото: Unsplash

Поделиться: