Елизавета II-нің жеке аспазшысы оның сүйікті құймақ рецептімен бөлісті
Unsplash: Jaqueline Pelzer

Король сарайында шамамен 15 жыл жұмыс істеген Елизавета II-нің жеке аспазшысы Даррен Макгрейди өзінің сүйікті құймақтарының рецептімен бөлісті.

Елизавета II-нің сүйікті десертінің басты құпиясы қамырда қопсыту ұнтағының үш түрі қолданылады.

«Патшалық» құймақ жасау үшін саған бір тауық жұмыртқасы, екі қасық қант, бір шай қасық еріген сары май, 100 г еріген тұздалмаған сары май, 250 мл сүт, 240 гр ұн, бір шай қасық сода бикарбонаты, 2,5 шай қасық қопсытқыш ұнтақ және 1,5 шай қасық татар кремі қажет (лимон қышқылымен алмастыруға болады).

Қамырдың консистенциясы қалың, кесексіз қаймақ сияқты болуы керек. Қуыруды сары майға жабыспайтын табада жасау керек. Макгрейди құймаққа сары май мен үйдегі джеммен беруді жөн көреді.

Shutterstock: Alessia Pierdomenico

Ұлыбритания патшайымы оларды жеміс джемімен таңғы асқа жегенді ұнататын. Ал, 1960 жылы Елизавета II Америка президенті Дуайт Эйзенхауэрге осы құймақтардың рецептін берді.


Фото: Unsplash/ Shutterstock

Поделиться: