Unsplash: Kyle Head

Өз үйіңде тағам пісіру — бактериялар, паразиттер және вирустар тудыратын тағамдық аурулардың ықтималдығын азайтудың жалғыз сенімді жолы.

Бұл туралы азық-түлік қауіпсіздігі жөніндегі сарапшы Сэм Мартин өз сұхбатында айтты. Алайда, бұл көптеген адамдар жақсы көретін суши мен орамдардардан толығымен бас тартуға себеп емес — ең бастысы, маманның айтуынша, оларда тамақтан улану ықтималдығы тұрғысынан ең қауіпті ингредиент жоқ екеніне көз жеткізу.

Сонымен, танымал тағамдардан тамақ инфекциясын алмау үшін шикі теңіз өнімдері қосылмаған нұсқаларын таңдаған жөн.

«Шикі балықпен байланысты ең көп таралған бактериялар — Listeria monocytogenes, вибриондар және сальмонеллалар»,

деп ескертті сарапшы. 

Ақсеркеде басқа балық түрлеріне қарағанда паразиттерді жұқтыру қаупі жоғары. Тунец те шикі түрде берілгенде қауіпті, бірақ ақсеркеге қарағанда паразиттері аз.


Фото: Unsplash

Поделиться: