Бадам, соя және тіпті банан сүтін дүкен сөрелерінен табуға болады. Бірақ, классикалық сиырдікінен пайдалы болуы мүмкін бе? Бұл сұраққа диетолог Сандра Аревало жауап берді. Айта кетейік, сусынның пайдасы сенің мақсаттарыңа байланысты.
«Сүтті немесе оның баламасын таңдағанда әртүрлі факторларды ескеру маңызды: Денсаулық қажеттіліктері, бюджет және дәмдік қасиеттер», — деп түсіндірді сарапшы.
Егер салмақ жоғалтқың келсе, ең аз калориямен максималды қоректік заттармен қант қосылмаған, қаныққан майы аз сусындарды таңдау керек.
Жақсы нұсқалар майсыз сиыр мен соя сүті болады. Айтпақшы, соңғысы 90-шы жылдардағы танымалдылықтан кейін ұмытылды.
«Соя ішектегі қабынуды тыныштандыруға көмектесетін бифидо және лактобактериялар сияқты пайдалы ішек бактерияларының санын көбейтетіні дәлелденді»,
дейді диетолог Сью-Эллен Андерсон-Хейнс.
Сонымен қатар, соя сүтінде барлық тоғыз маңызды аминқышқылдары бар және оның байытылған нұсқасы кальций мен D дәрумені бойынша сиыр сүтімен бірдей.
Фото: Unsplash