Қарбыз — бұл жаздың басты «тәттісі» ғана емес, сонымен бірге көңілсіздікке себеп болады. Бұл жеміс тәттілігі жоқ және су татитын дәмі үшін қанша рет ренжітті? Қарбыз өсіру бойынша сарапшы Джордан Картер Simply Recipes басылымына берген сұхбатында қатені қалай болдырмауға болатынын айтты.
Сонымен, маманның пікірінше, піскен қарбызды ажыратудың ең жақсы тәсілі — оны қолыңа алып, оның үстінде сары белгі бар-жоғын білу.
«Қарбыз күңгірт түсті болуы керек, ал қарбыздың іші, астыңғы жағында кремді сары дақ болуы қажет. Сол жерімен ол күн сәулесінде пісіп жатқанда жерге тиді»,
деп түсіндірді Картер.
Егер дақ жасыл немесе ақ болса — тәтті болады деп үміттенбесең болады.
Піскенін есту бойынша анықтаудың танымал әдісінде де шындық бар. Қарбызды шертіп, дыбыс аз шығарғанын ал. Тағы бір ерекше нұсқа — тырнақпен аздап тырнау. Егер сен ақ және жасыл қабатты көрсең, онда қарбыз піскен. Піспегенінің іші қараңғы болады.
Фото: Unsplash